Könyvtár

Könytár - Liviana da Syrell írásai

Szívből remélem, hogy írásaimmal sikerül elröpítenem téged egy fantasztikus világba. Talán leginkább a romantikus fantasy műfajba sorolhatnám őket: tele vannak fantasy regények világát idéző lényekkel, kalandokkal, harci jelenetekkel, és persze a tetteiket befolyásoló érzelmekkel és politikai elemzésekkel. Ha valós történelmi személyek életrajzát nézzük, ott is jól látható, hogy sokszor a magánéleti eseményei miatt döntött éppen úgy az az ember, ahogyan, s eközben esetleg országok sorsát befolyásolta.

Arra próbáltam még nagy hangsúlyt fektetni, hogy amikor valós földi eseményekre, felfedezésekre hivatkozik a szereplő, ott megalapozott legyen a háttér. Ezért találhatsz majd itt-ott linkeket is, ahol utána nézhetsz egy-egy tényadatnak.

Jó szórakozást kívánok!

Vigyél haza!

Egy anya a Földön, egy a Quintarison. Egyikük ember, másikuk elf, az egyik gyógyít, a másikat harcosnak képezték. De mindeketten özvegyek, és mindkettőjük fia bajban van.
2 világ

Emlékezz rám!

Életveszélyes a küldetés, ismeretlen a világ, de nemes a cél és bátrak a hősök. Két férfi mesél: egyik művész, másik tudós, de mindkettő a csillagokban keresi a megoldást
2 világ

Shevalan krónikái

Ahogy a magyar király krónikása Kálti Márk megörökítette népének tetteit, úgy Dallamor dan Shevalan is Rauhall és Syrron évszázadainak történelmét.
Pylvis

Neked játék az életem

Ki ez a fekete szemű idegen, és mit akarhat a quintarisi fejvadászlánytól? Honnan jött és hova visz el? (28 oldal)
2 világ

Greg

Mindig melengető érzés kedves rokonlelkekkel összefutni, hát még akkor, ha nagy trauma ért (3 oldal)
Kalifornia

Forrás

Jó dolgunk van manapság, hogy egyszerűen elvánszorgunk egy boltig vízért. Szent László legenda újratöltve (3 oldal)
Mátra

Regények

A két regény története szorosan összefügg, egyik folytatja a másik félbehagyott quintarisi történetét, de akár külön is olvasható. Az első regény talán kicsit nőisebb szemszögből láttatja az eseményeket. Abban Levander mesél arról, hogyan élte meg a VII. impériumháborút: ő csak túlélni akart, sodródott az eseményekkel. A második regényben Shevalan férfi szemmel látja az eseményeket: ő befolyásolni akarja, kézben tartani, irányítani a történelem alakulását.
Mindkét regénynek van Földön játszódó szála is. Ezen a szálon előzményeket ismerünk meg Ádám életéből, és persze folytatódnak is a kalandjai, nem is akárhová vezetve...

Novellák

Jelenleg három novella elérhető:

Az első novella főhőse Zora Dian, ő is Pylvis szölötte. Fejvadász, a Setétcsuklyás klán megbízásait teljesíti, társaival, az Éjjárókkal. Az ő kalandjai a Rhym tenger déli partján játszódnak, messze Meträrtól és a Syrroni Szövetségtől, de nagyon is közel Drounhoz…
Zora történetének is van Földön játszódó szála.

A másik két rövidke novella a Földön játszódik, napjainkban. Az egyik hideg télbe, a kaliforninai Nagy Medve tó környéki síparadicsimba visz el, a másik egy aszályos nyárvégi napon a Mátrába.

Szeretnél zenés illusztrációkkal ráhangolódni az olvasnivalóra? A videótárban találsz egy kis kedvcsinálót.

Szerzői jogok

A honlap szövegei Liviana Francesca da Syrell szellemi tulajdonát képezik, az engedélye nélkül nem terjeszthetők!

Viszont nagyon szívesen veszem, ha minél szélesebb körben terjed a regény és Quntaris világának híre, szóval a linket osszd meg bátran, ha tetszik a honlap tartalma.

Ha pedig szeretnél szöveg(ek)et felhasználni róla, kérlek írj nekem és megbeszélkük, hogy mi legyen! 🙂

Írj az írónak

Eszedbe jutott valami, amit megosztanál velem? Akár a honlappal, akár az írásokkal kapcsolatban mondanál vagy kérdeznél valamit, esteleg felhasználnád a szöveg egy részét, akkor ragadj tollat, írd le, aztán hívj le egy madarat az égből, vedd rá, hogy hozza el a csőrében, vagy kötözd a lábára az üzeneted. Ha nem ismered a madárhívás varázsigéjét, és nem tudod irányítani az állatot, akkor még ott van a legközelebbi postagalamb szolgáltató, mint lehetőség.

Persze egyszerűbb, ha kitöltöd az alábbi formot, aztán rányomsz a küldés gombra.

Az illusztációk szerzői jogai

Az illusztrációként felhasznált fotók nagyrésze a Pixabay.com-ról való, ahol a fényképek feltöltői felajánlják csodaszép fotóikat ingyenes használatra.

Egyes képek családi fotók, akad olyan is, amit a baráti körtől kaptam.

A rajzokat magam készítettem.

Észak-Pylvis országai

Milyen ifjú egy elf vagy félelf?

Emberként nem könnyű emlékezni, hány évesen számít gyereknek, fiatalnak vagy épp öregnek egy elf vagy félelf. A táblázat segít kiigazodni, az emberi korhoz hasonlítva a másik két faj öregedését.

Életkortáblázat: elfek, félelfek kora hasonlítva az emberi életszakaszokhoz

Az ősi Rhyom kiterjedése

A VII. impériumháború- és Levander életének főbb időpontjai

legfontosabb események évszámai syrroni időszámítás szerint
A VII. impériumháború- és Levander életének főbb időontjai

A VII. impériumháború-, Shevalan és Levander életének főbb időpontjai

Emlekezz rám! regény idővonala
Az Emlékezz rám! regény quintarisi idővonala: Shevalan, Levander, és a VII. impériumháború eseményeinek legfőbb időpontjai

A történet quintarisi helyszínei

a regények helyszínei (Édes otthon és Emlékezz rám!)
A regény eseményeinek főbb helyszínei. (a Metsäri jelölő helye nincs megerősítve)

A történet földi eseményei - Vanda naptárbejegyzései

2018 április naptár
Vanda naptárbejegyzései 2018 áprilisában

A történet földi helyszínei

Az Emlékezz rám! regény helyszínei
Az Emlékezz rám! regény helyszínei google térképen