Emlékek

Emlékek

Bizonytalanul fordulok meg. Szép ez az ing. Triandalas nem sokat hordja, így még hófehér. Mi mást is adtunk volna Dallamor dan Shevalanra? Hívogat az ing, ujjaim már tapintják is a finom anyagát. Buta ujjak! Ők nem értik, hogy most nem olyan mellkas van az ing alatt, amit szabadon tapogathatnak!

Még mindig várnak a széttárt karok, ontva a hormonokat. Hátrapillantok, de csak sürgető tekintet néz rám vissza a karosszékből. Akarja, hogy folytassam. Onnan is árad a feromon.

Visszafordulok, nem merek Dallamor szemébe nézni. Az ujjaimat bámulom csak, ahogy bajlódnak a férfiing apró gombjaival. Ő pedig nem segít gombolni. A mandzsettát is elém nyújtja, és várakozik.

– Miért van az az érzésem, Triandalas, hogy te már megbizonyosodtál, hogy nincs rajta idegen bélyeg? – fordulok hátra gyanakodva. Szóval nincs is szükség a szolgálatomra: – Te mutattad meg, hogyan működik a zuhanyzó, és te vitted be neki a kölcsön ruhát.

– Még a talpamat is meg kellett mutatnom! – vihog Shevalan. – De OTT, nem volt rám kíváncsi.

– Nem is! Arra tartok külön specialistát, látod? – int felém Triandalas.

Viszont egy pillanatra visszavált komolyra, amikor az ing lekerül, és előbukkan egy fekete rajzolat a bárd mellizmának külső részén.

– A figyelő bélyegének rajzolatát, viszont alaposan vizsgáld meg! – utasít.

Tudom mire gondol: Hátha ugyanott most már egy másik bélyeg van. Pontosan ott, ahol megszoktuk a testén a jelet, így nem tűnne fel elsőre. Triandalasét is így helyezte el annak idején a magistär, hogy egy nagy ingkivágás esetén is rejtse a ruha.

– Első ránézésre a régi jel, – mondom. Végighúzom az ujjaim a vonalakon. Felpillantok rá, ő bűvöl a szemével, hogy abba ne hagyjam. Megint felizgatott Shevalan közelsége, és megint Triandalast akarom kényeztetni az extra energiával. Hirtelen jött ötlettől vezérelve a férjem felé fordulva folytatom a mondatot: – de hogy biztosara menjek, a tiedet is látnom kellene. Tudod, csak hogy összehasonlíthassam!

Egyetlen vonalka különbözhet csak a két mellkason, az a rúna, ami beazonosítja a figyelő varázsjelet. A homlokpántot felveheti más is, de csak az láthat vele, aki a testén viseli a párját.

Otthagyom a félmeztelen bárdot, és Triandalas elé térdelek. Kezdem most az ő mellkasát simogatni, gombjait bontogatni. Megvárja, míg széthúzom az ingét, és végig simítom a mellkasát. Úgy húzom a tenyerem, hogy egész útján bizsergesse a bőrét. Sóhajtása elárulja, hogy élvezi. A bélyegén már csak két ujjam húzom lassan lefelé, vonalról, vonalra vizsgálva a mintázatot. Ráemelem a szemem. Ő is engem néz.

– Még nem végeztél a feladattal, Levander! – emlékeztet.

– Nem bizony! Állítólag te vagy a specialista! – kontráz rá a bárd.

Shevalan egész közel lép hozzám. Ha tényszerűen nézem, mi a feladat, akkor ezt szíves segítségként értékelhetném, hiszen így azonnal kézre esik a szemmagasságban várakozó nadrág gomb. …Na de mégis!

– Mire vársz? – sürget hátulról a férjem, akinek hűséget esküdtem.

– De… – nézek rá bizonytalanul.

– Azt akarod, hogy parancsba adjam, pedig tudom, hogy régóta vágytál erre!

– Az nagyon régen volt, amikor te még nem…

– Azóta sok minden történt, igen. Például te az egész tanács előtt megesküdtél, hogy…

– De te nem olyasmit kérsz, amit a tanács elvárna egy feleségtől…

– Imádom érezni ezt rajtad, Levander! Azóta imádom, amióta megriadtál a szellem-függönytől – Triandalas suttogó hangja kissé rekedtesnek hat.

Emlékszem jól! Az első hadjárat előtti éjszakán biztosra vettem, hogy Shevalan nyitotta ki az ablakot, ő okozta a huzatot: ott rejtőzött a szobánkban. De Triandalas nem hitt nekem. Most végre nekiszegezem a kérdést, amit mindig elhárít:

– Igaz, ugye, hogy ott volt? Bevallotta neked? – Húzódok el tőle. Fel is állok. – Tettünk már ilyesmit? Nem emlékszem, de van egy-egy homályos érzésem hármasban töltött estékről.

– Igaz. – Még mindig rekedt a hangja.

– És te? – fordulok hátra: – Te meg a híres fogadalmad?

– Mindent megpróbáltam, nehogy beléd szeressek! Még sosem volt nekem nő ennyire fontos. Aztán meg jött Triandalas ajánlata. Visszautasíthatatlan volt! Ismered őt… – tárja szét megint a karját a szokásos ártatlan képpel.

– De akkor miért? Miért vettétek el az emlékeimet? – nézek egyikről a másikra.

– Ez az egyik feltétele az uradnak! – simogatja meg a hajam a tettestárs.

Triandalas közben felállt és lágyan az állam alá teszi a tenyerét, hogy a szemébe nézzek.

– Eleinte azért, mert téged kínzott a lelkiismeret furdalás másnap. – Most köszörül csak a torkán: – Elég, ha én viselem a terhet. Téged megszabadítottalak tőle.

– Eleinte?

– Aztán meg azért, mert nem akartam, hogy emlékeket őrizz róla! Nem akarom, hogy kötődj hozzá! – szorítja meg az állam, érezni a féltékeny indulatot. De megint alakul át a tekintete:

– De főleg azért, mert ez a rész a legizgatóbb, ilyenkor olyan vagy, mint egy szűz a nászéjszakáján – suttogja, miközben lassan húzza a vállamon az ujjait, alig érinti a bőröm. Beleborzongok. – A szüzességedet nem nekem adtad, de én elveszem tőled újra meg újra. Ha nem is pontosan azt, de neked elég annyi is, hogy nem vagyunk egyedül. Átragad rám az izgatottságod: az a kis félsz benned megküzd a vággyal, összerezzensz az érintésemtől…

A mutatóujját a pánton húzza lefelé, de csak pár centit, míg középső ujja be nem tud csúszni alá a kulcscsont hajlatában. Onnan visszaindul picit fel, de rögtön azután kifelé. A vállcsúcson túl sem engedi még el, kíséri tovább. Lassan, nagyon lassan. Mély sóhajtásra késztet.

– És végül az a diadalom, hogy nekem sikerült, ami Metsär leghírhedtebb fejvadász kiképzőjének sem: betörni a vadóc Levandert, elérni, hogy minden parancsomat teljesítse!

A könyökömig kísérte a vállpántot, akkor már nem akadhatott el a selyem a mellbimbókon. Nem vette le rólam a szemét. Talán látta is a remegést, de a keze biztosan érezte. Cirógatta a karom, a vállam, a nyakam, az arcom. Akkor már a szememet figyelte, benne az izgató félelmet.

Ekkor érzem meg Shevalan tenyerét is vállaimon. Triandalas szeme megvillan, amikor összerezzenek. Mindkettőjük légzése felgyorsul, az enyém meg eláll.

Triandalas Viisas’soturi, a metsäri hadak ura, országunk leendő ura és az én uram, most a szemembe néz. Felizgat a hatalma. Vágyom teljesíteni az akaratát! Ő pedig kiadja a parancsát:

– Most pedig hajtsd végre a kapott feladatot, Levander!

Az Emlékezz rám! című regényből ugrottál ide?

Akkor segítek visszatalálni:

A történet földi helyszínei

Az Emlékezz rám! regény helyszínei
Az Emlékezz rám! regény helyszínei google térképen

A történet földi eseményei - Vanda naptárbejegyzései

2018 április naptár
Vanda naptárbejegyzései 2018 áprilisában

Észak-Pylvis országai

Milyen ifjú egy elf vagy félelf?

Emberként nem könnyű emlékezni, hány évesen számít gyereknek, fiatalnak vagy épp öregnek egy elf vagy félelf. A táblázat segít kiigazodni, az emberi korhoz hasonlítva a másik két faj öregedését.

Életkortáblázat: elfek, félelfek kora hasonlítva az emberi életszakaszokhoz

Az ősi Rhyom kiterjedése

A VII. impériumháború- és Levander életének főbb időpontjai

legfontosabb események évszámai syrroni időszámítás szerint
A VII. impériumháború- és Levander életének főbb időontjai

A VII. impériumháború-, Shevalan és Levander életének főbb időpontjai

Emlekezz rám! regény idővonala
Az Emlékezz rám! regény quintarisi idővonala: Shevalan, Levander, és a VII. impériumháború eseményeinek legfőbb időpontjai

A történet quintarisi helyszínei

a regények helyszínei (Édes otthon és Emlékezz rám!)
A regény eseményeinek főbb helyszínei. (a Metsäri jelölő helye nincs megerősítve)

A történet földi eseményei - Vanda naptárbejegyzései

2018 április naptár
Vanda naptárbejegyzései 2018 áprilisában

A történet földi helyszínei

Az Emlékezz rám! regény helyszínei
Az Emlékezz rám! regény helyszínei google térképen
Vandasymbol

Olvass tovább a
"KÖVETKEZŐ >" gomb segítségével