Videók

Még nem kezdted el olvasni a regényeket, inkább előbb megnéznéd az „előzetest”? Hát ha trailernek nem is az igazi, de a regények illusztrációiból készített mozgófilmek, és a Pictures from Silence aláfestő zenéje remélem segít megalapozni a hangulatot, és elrepíteni Quintaris földjére. 

Ready to Ride?

Kalandok és utazás, garantáltan Covid mentes országokba. Koronája csak Droun császárának, és a syrroni országok hercegeinek van, és ők nem fogják csak úgy átadni Neked.
A határátlépés ugyan némi kockázattal jár: démonok őrzik a fekete kaput a Kárhozottak Földjén, és válogatott kínok várják a felkészületlen utazót. A titok az, hogy válaszd a Da Syrell utazási irodát, és démonológiában jártas mágusok kísérnek át a poklon.

Mit találsz a honlapon? Fantasy hangulatot, regényeket, novellákat, országok, népek, kasztok leírását. Olvass, ahogy Vanda is, derítsd ki hol találod Quintarist!

Seryn istennő a Természetanya, szimbóluma a villámok közt cikázó viharmadár. Papjai bátor harcosok, kik istennőjük erejével gyógyítanak, életet mentenek.

A férfi és a nő lelke összeforr a nászban, ezután már egyformán látják a világot, ugyanúgy éreznek, egy az akaratuk, közös a döntésük, örökké elválaszthatatlanok.

„Videóelőzetes” a Vigyél haza! című regényhez. Remélem sikerül felkelteni az olvasási kedvet a három szálon futó cselekmény felvezetésével, néhány képes illusztrációval.

„Ha tudnád, hányszor vettem már el az emlékeidet…! Utoljára épp aznap hajnalban. Óvatlanná tett az az éjszaka: Amikor kiléptem az ajtón, még a te te emléked uralta az elmém, a térkapun átlépve viszont már a sötét mágus akarata. Neki engedelmeskedett a testem. Nem akartam, mégis tettem! Megbocsáthatatlan dolgokat!”

Zora Dian története Syrrontól távol, a Rhym tenger túlsó partján játszódik, de Droun tüze őket sem kímélte. Még csak öt éves volt, amikor lemészárolták a családját. Túlélte a tüzet, a farkasokat, a rabszolga hajcsár korbácsütéseit és a gyalázatot is, ami a rabszolgatartója utolsó cselekedete lett. Az övé volt az első emberélet, amit a lány kioltott…

Történelmi háttér - készülőben...

Már készülőben van a folytatás regény újabb hangulatkeltő videója is. Ebben a quintarisi politikai események kapnak nagyobb hangsúlyt. Beleláthatunk, hogyan alakíthatja a bár a történelmet. És Ádám múltjából is sokminden kiderül.

emlekezzramindex
coming soon...

Shevalan - készülőben...

Dallamor dan Shevalan is megérdemel egy videót, bár az ő hang- és képillúziói utánozhatatlanok. Rauhall hercegeinek bárdja, Syrron leghíresebb históriásbárdja a csillagokból meríti az ihletet a zenéhezahogyan a varázserejét is…

shevalanilluzioi

A zene a bárd élete, és a videóknak is ez ad életet

Köszönet a videók aláfestő zenéiért a szerzőknek!

Várfi Istvánnak, a Pictures From Silence alkotásaiért: Ready to Ride és Spirit of Autumn

Patrick Patrikiosnak is köszönet jár, aki a YouTube hangkönyvtárában ajánlotta fel ingyenesen a The Awakening című zenéjét.

DJ Williams The Emperor’s New Nikes című zenéjét szintén a You Tube hangkönyvtárában találtam, és ezzel készítettem el a Zora Dian novella ajánlóját.

Válassz egy írást és kezdj olvasni! Jó szórakozást!

Észak-Pylvis országai

Az ősi Rhyom kiterjedése

A VII. impériumháború- és Levander életének főbb időpontjai

legfontosabb események évszámai syrroni időszámítás szerint
A VII. impériumháború- és Levander életének főbb időontjai

A VII. impériumháború-, Shevalan és Levander életének főbb időpontjai

Emlekezz rám! regény idővonala
Az Emlékezz rám! regény quintarisi idővonala: Shevalan, Levander, és a VII. impériumháború eseményeinek legfőbb időpontjai

A történet quintarisi helyszínei

a regények helyszínei (Édes otthon és Emlékezz rám!)
A regény eseményeinek főbb helyszínei. (a Metsäri jelölő helye nincs megerősítve)

A történet földi eseményei - Vanda naptárbejegyzései

2018 április naptár
Vanda naptárbejegyzései 2018 áprilisában

A történet földi helyszínei

Az Emlékezz rám! regény helyszínei
Az Emlékezz rám! regény helyszínei google térképen

Milyen ifjú egy elf vagy félelf?

Emberként nem könnyű emlékezni, hány évesen számít gyereknek, fiatalnak vagy épp öregnek egy elf vagy félelf. A táblázat segít kiigazodni, az emberi korhoz hasonlítva a másik két faj öregedését.

Életkortáblázat: elfek, félelfek kora hasonlítva az emberi életszakaszokhoz